Yakandoo - Yumeiho masszázstanfolyam

Yumeiho masszázstanfolyam

A Yumeiho masszázs bármely életkorban eredményesen alkalmazható, biztonságos módszer. A technika rehabilitációs és prevenciós célból ugyanannyira hatásos, csaknem valamennyi mozgásszervi betegség esetén segít. A rendszert kidolgozó japán Saionji Masayuki mester (1943–2005) több mint száz fogásból állította össze a ma már világszerte egyre ismertebb és elismertebb YUMEIHO masszázstechnikát. A mozgásszervi panaszok egyik kiváló kezelési módja ez a viszonylag újnak számító, de elemeiben nagyon régi hagyományokra visszavezethető technika.

Megnézem a tanfolyamok időpontjait »

Tanfolyamunk minden jelentkezőnek biztosítja, hogy a módszer megértéséhez szükséges elméleti ismereteket és az alkalmazáshoz elengedhetetlen gyakorlatot megszerezze. A részt vevők minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy a részleteket is megértsék és megtanulhassák, hiszen a cél az, hogy mindannyian hiánytalanul birtokában legyenek az átadható ismereteknek.

A Yumeiho technika alkalmazható más tanult módszerek kiegészítésére, szakmai tudásunk bővítésére, de az is megtanulhatja, aki csak otthoni vagy baráti körben történő segítségnyújtásra kívánja használni. A hivatásszerű alkalmazás természetesen hosszabb gyakorlást igényel, de az alapok a tanfolyam időtartama alatt megszerezhetők.

A módszert úgy oktatjuk, hogy a nálunk végzett hallgatók számára a Yumeiho ne csak egy keretek közé szorított és rutinszerűen ismétlendő, kötött mozdulatsorokból álló „masszázstechnika” legyen, hanem idővel a Yumeiho mesterévé is válhassanak. Ezért a módszer elsajátításán túl tanulóink - a szakmai kompetencia határain belül – betekintést nyerhetnek többféle állapotfelmérő és diagnosztikai módszerbe, megismerhetik a leggyakoribb mozgásszervi panaszok lehetséges okait, valamint azt, hogy mi történik pontosan a szervezetben a kezelés során. Ezzel a szemléletmóddal könnyebben megérthető, hogy mit, miért csinálunk.
Hallgatóinknak azokat az „apró” részleteket is megmutatjuk (pl.:, a masszázs üteme, ritmusa, mélysége, a terapeuta elhelyezkedése, testsúlyának optimális kihasználása, , …stb), amelyektől olyan Yumeiho masszőrré válhatnak, akiknek a vendégeik szívesen adják tovább a nevüket. A biztos alapok birtokában a többi már csak elszántság és kitartó gyakorlás dolga.

Már a masszázs tanfolyam első napjától arra törekszünk, hogy hallgatóink mielőbb beépíthessék saját praxisukba a YUMEIHO módszert. Az ízületek mozgásterjedelmének javítására, a hibás ízületműködés helyreállítására alkalmazható fogások tovább növelik az önálló munka eredményességét és hatékonyságát.

Vizsga, oklevél

Jóllehet a vendégeket elsősorban nem a papír érdekli, hanem a kezelés eredményessége, mégis érdemes a tudást szabályos tanfolyami keretek között megalapozni. A vizsga nem kötelező, de hallgatóink számára lehetőség van arra, hogy a tanfolyamot követően számot adjanak a tudásukról, nemzetközi engedéllyel rendelkező vizsgáztató előtt. Sikeres vizsgák esetén a tokiói YUMEIHO központ által kiállított és pecséttel ellátott japán oklevelet is szerezhetnek, az adott szintnek megszabott árért. (Yumeiho II. szint – japán oklevél ára 200 USD)

Oktatási anyagaink

A módszer elméleti alapjainak és azok összefüggéseinek megértését sokféle szemléltetőeszközzel segítjük (anatómiai ábrák, modellek…stb). Minden jelentkezőnk az első napon megkapja a színes képsorozattal és részletes magyarázó szöveggel ellátott segédanyagot, valamint egy CD-t, amelyek lehetővé teszik az otthoni gyakorlást a fogásnemek, mozdulatok pontosítását, a részletek felelevenítését. A CD anatómia ábrákat, szakmai képeket, folyamatábrákat, 3D animációkat és videókat, Saionji Masayuki - eredeti – oktatási céllal készült filmjét is tartalmazza. (link) Mindezeket a tanfolyam díja magában foglalja.

Akinek ajánljuk:

  • masszőröknek
  • alternatív mozgás - és masszázsterapeutáknak
  • gyúróknak, sportmasszőröknek
  • személyi edzők, trénerek,
  • yóga oktatóknak
  • manuális terápiákkal és mozgásszervi panaszok alternatív gyógyításával foglalkozó szakembereknek
yumeiho masszázstanfolyam yumeiho masszázstanfolyam yumeiho masszázstanfolyam yumeiho masszázstanfolyam